Atgal

Moterų lyderystė: kokios savybės vienija verslo lyderes?

Nuomonė
Moterų lyderystė: kokios savybės vienija verslo lyderes?

Ko gero populiariausiame didžiausias pajamas per metus gaunančių įmonių sąraše “Fortune 500” moterys vis dar mažuma - vos 2,4%. Nepaisant to, šios moterys atlieka svarbų vaidmenį - jos ne tik valdo vienas pelningiausių pasaulio kompanijų, bet ir įkvepia, rodo stiprų lyderystės pavyzdį kitoms versle besisukančioms moterims. Savo ruožtu išrinkome keletą savybių, kurios, mūsų nuomone, turi įtakos moterų lyderystei.

 

1. Stiprus pasitikėjimas savimi

Stiprios moterys verslo pasaulyje turi jėgų rizikuoti, mokytis iš klaidų, neigti stereotipus ir dirbti ties tuo, kuo jos tiki visa širdimi. Tikėjimas savo gebėjimais,  veikla, kurioje dirbama, gebėjimas nepasiduoti - ypatingai didelis iššūkis. Įmonės “Healthy Workplaces” prezidentas Mallary Tytel teigia, kad šiandieniniame pasaulyje stiprus pasitikėjimas savimi reiškia ne tik gebėjimą daryti tai, ką puikiai išmanome, bet ir  bendros kultūros įmonėse kūrimą, gebėjimą sulaukti grįžtamojo ryšio, gebėjimą išlaikyti sėkmingus ir profesionalius santykius su kolegomis, partneriais.  Būtent tai puikiai sekasi šiandienos lyderėms.

 

2. Gebėjimas padėti kitiems

Lyderystė - ne tik savo įgūdžių ugdymas ir sėkmingos įmonės valdymas.  Vienos rinkodaros verslą valdančios moters Lori Freemire nuomone, tikru lyderiu tampama tada, kai pasidalini savo sėkme su kitais. Jos nuomone, lyderiams itin svarbu padėti įvairioms labdaroms, padėti savo bendruomenei, kuri prisideda prie Jūsų sėkmės, padėti tiems, kuriems reikia pagalbos, paskatinimo, tikėjimo. Lyderystė - tai nenutrūkstamas darbas su žmonėmis, gebėjimas įsiklausyti ir stengtis padėti.  

 

3. Užtikrintas sprendimų priėmimas

Užtikrintas sprendimų priėmimas - tai raktas į iš(si)keltų ilgalaikių tikslų įgyvendinimą. Šiandien verslo pasaulis yra kupinas neužtikrintumo, staigių pokyčių, o ką jau kalbėti apie stresą ir daugelį kitų kliūčių. Gebėjimas priimti tvirtus, užtikrintus, pamatuotus sprendimus -  lyderystės pamatas, kuris leidžia nenukrypti nuo savo tikslų ir nesiblaškant siekti pačių geriausių rezultatų.

 

4. Ilgalaikė vizija

Lyderystė reikalauja būti ekspertu ne tik savo profesinėje srityje, bet ir priverčia susikurti ilgalaikę viziją, mąstyti plačiau, nei įprastai. Lyderis įprastai turi kryptį, kuria reikia eiti, žino, kaip iškomunikuoti tai savo kolegoms, klientams ar partneriams. Įkvėpta komanda kartu padeda siekti ilgalaikių tikslų, įgyvendinti ateities planus kartu, o lyderiui telieka vesti savo įmonę ir komandą į priekį.

 

5. Balansas tarp darbo ir poilsio

Kalbant apie sunkų ir nuoseklų darbą tam, kad taptum lyderystės ikona, reikia nepamiršti, kad poilsiui ir asmeniniam gyvenimui taip pat reikia skirti laiko - kitaip sakant, reikia a atrasti balansą tarp gyvenimo ir darbo. Norint kokybiškai dirbti, būti įkvėpimu komandai, reikia leisti sau kokybiškai pailsėti ir nepersitempti. Kuomet pats lyderis rodo iniciatyvą ir energiją - komanda neatsilieka!

 

Norime pabrėžti labai svarbų aspektą - sudėjus visas šias savybes - lyderystę sukuria ne lytis, pinigai ar įmonė kurioje dirbama - tikrą ilgalaikę lyderystę sukuria pati asmenybė, atitinkamos pastangos, požiūris. Kaip jau sakėme ankstesniuose mūsų straipsniuose apie moterų ir vyrų lyderystę - kompetencijos,nusiteikimas ir įdirbis, tai, kas vadovus verčia lyderiais.

 
Jei manote, kad šis įrašas gali būti įdomus jūsų draugams ar kolegoms, pasidalinkite su jais. Ačiū!
Gaukite personalo specialistų parengtas įžvalgas bei rekomendacijas sėkmingam personalo valdymui

Panašūs straipsniai