Atgal

Žmogiškųjų išteklių valdymo ir personalo atrankų tendencijos 2018 metams

Informacija
Žmogiškųjų išteklių valdymo ir personalo atrankų tendencijos 2018 metams

Praėjusių metų pabaigoje dalinomės technologijų tendencijomis versle 2017-tiesiems, o šį kart žengiame jau į 2018-tuosius. Šį kart pasidalinsime augančiomis tendencijomis žmogiškųjų išteklių valdymo ir personalo atrankų srityje. Personalo atrankų specialistai žino, kad norint išlikti konkurencingiems rinkoje, naujausias savo srities inovacijas sekti būtina. Tad jei jau pradėjote planuoti savo žmogiškųjų išteklių skyriaus darbą – galbūt užbėgsite įvykiams už akių ir pritaikysite šias tendencijas? 

Mobilios darbo vietos poreikio augimas
Kartu su augančiu interneto vartojimu ir plėtra, auga ir darbo jėgos mobilumas. Daugelis darbuotojų vis dažniau dirba ne tik biure, bet ir namuose, kartais dieną praleidžia dirbant kavinėje ar restorane. Ši auganti tendencija leidžia susitikti su kandidatais ir vykdyti darbo pokalbius tiek fizinėje, tiek skaitmeninėje erdvėje beveik bet kurioje vietoje. Beje, kai kurie tyrimai rodo, kad galimybė dirbti mobiliai, darbuotojus motyvuoja ir jų darbas tampa produktyvesnis, o sprendimai kūrybiškesni. Tiesa, vienas pagrindinių augančio darbovietės mobilumo naudų – sutaupytas laikas. Gebėjimas įvertinti ir susitikti su kandidatais konferenciniuose pokalbiuose taupo personalo atrankų specialistų laiką, išvengiama ilgesnių atstumų vykstant į susitikimus, kas sukuria patogumą tiek personalo specialistams, tiek kandidatams. 

Technologijų integravimas į kasdienius procesus
Moderniųjų technologijų užduotis – padaryti kasdienį personalo atrankų ir žmogiškųjų išteklių specialistų kasdienį darbą lengvesniu. Atsiranda ir vis dažniau naudojami specialūs IT sprendimai, kurie padeda supaprastinti kandidatų atrankos procesą. Tokie įrankiai leidžia lengviau atrinkti tinkamesnius kandidatus, koncentruojantis į kandidatų įgūdžius ir patirtį. Tokie ir kiti panašūs IT sprendimai padeda žmogiškųjų resursų srities specialistams ne tik taupyti laiką, bet ir nukreipti dėmesį į kitus šios srities efektyvinimo procesus. Manoma, kad tokie sprendimai pasaulyje tik populiarės, o jų naudojimas augs/ Galbūt tokie sprendimai gali patobulinti ir Jūsų personalo atrankų procesus?

Geresnės kandidatų patirties kūrimas
Vis dažniau girdime, kad kandidatams vis svarbiau darosi ne tik pats darbo faktas, bet jų patirtis personalo atrankos metu. Kandidatams vis svarbiau darosi potencialaus darbdavio – įmonės reputacija, jie atidžiau renkasi darbo skelbimus, nori kuo patogesnės kandidatavimo į poziciją galimybės, nori daugiau ir greitesnio grįžtamojo ryšio. Jei matote, kaip savo įmonėje galite šiuos aspektus patobulinti – pirmyn! Geresnė kandidato patirtis – tinkamesni ir labiau motyvuoti kandidatai.

Tai tik keletas tendencijų, kurių augimas pastebimas žmogiškųjų išteklių valdymo procesuose. Atkreipti dėmesį į jas – būtina. Naujausių tendencijų sekimas leis išlikti moderniems, pažangiems, gerins ne tik Jūsų žmogiškųjų išteklių specialistų darbą ir patirtį, bet ir kandidatų patirtis. 

Ieškote pagalbos naujų metų darbuotojų poreikio suplanavimui? Mes galime Jums padėti! Susisiekime:
Tel. nr. +37065955596, el. p.: [email protected]

Jei manote, kad šis įrašas gali būti įdomus jūsų draugams ar kolegoms, pasidalinkite su jais. Ačiū!
Gaukite personalo specialistų parengtas įžvalgas bei rekomendacijas sėkmingam personalo valdymui

Panašūs straipsniai