Atgal

Įdarbinimo tendencijos

Patarimai
Įdarbinimo tendencijos

Nors daugeliui žmonių vis dar atrodo, kad susirasti darbą yra beprotiškai sunku, už viso to slepiasi didelė atranka, pasirinkimai ir netgi dirbtinis intelektas. Dėka kompiuterizuotų sistemų bei nesuskaičiuojamų startupų, dirbtinio intelekto galimybės vis plečiasi, o į darbo pozicijas žmonės atrenkami vis tikslingiau.

Talentų radybos su ypatinga pagalba

 

2018 metais apie išmanias technologijas buvo kalbama daug ir plačiai, todėl ne nuostabu, kad 2019-ieji bus tikras perversmas dirbtinio intelekto sistemoms darbuotojų samdymo pasaulyje. Kaip surasti tinkamą kandidatą į tam tikrą darbo poziciją spėlioja daugybė darbdavių. Limituota paieškos sistema dažnai remiasi tik specializuotais darbų pavadinimais ar raktiniais žodžiais. Patobulėjusios, dirbtinio intelekto valdomos, technologijos dabar gali veikti, kaip talentų paieškos sistemos, naršančios ir ieškančios pačių tinkamiausių variantų interneto platybėse, net jeigu galimas darbuotojas, regis, neatitinka visų reikalavimų pateiktame gyvenimo aprašyme.

 

Sudėtingi algoritmai leidžia pasikapstyti giliau, nei tik gyvenimo aprašyme parašytuose žodžiuose, ar „LinkedIn“ profiliuose nurodytose patirtyse ar savybėse. Dirbtinis intelektas nuo šiol gali prasiskverbti į žmogaus vertybes, hobius, padarytus darbus ir tai, ką galimas darbuotojas moka. Tai akivaizdžiai palengvina darbdavių gyvenimus ir suteikia šansą darbo ieškantiems žmonėms. Pastariesiems duodama galimybė pasirodyti visomis spalvomis, net jeigu anksčiau sistema jų nebūtų net svarsčiusi.

 

Nuspėjamos būsimos savybės

 

Analitikai mano, jog dirbtinis intelektas nuspės, kaip pasamdytas darbuotojas dirbs. Visų pirma bus atsižvelgiama į esamų darbuotojų galimybes, darbo pobūdį ir susitvarkymą su užduotimi. Pagal tai ir bus dėliojamas naujų darbuotojų profilis, kad jau prieš priimant juos į tam tikrą poziciją būtų aiškiau, ar jiems ten tikrai pavyks ne tik tobulėti, bet ir gerai atlikti užduotis.

 

Dirbtinis intelektas jau dabar gali nuspėti būsimų darbuotojų poreikius, geriausią laiką, kada juos galima samdyti bei, kokius kanalus yra geriausia naudoti. Ginkluoti visa šia informacija darbdaviai gali daug greičiau atlikti svarbius sprendimus.

 

Antras šansas jau aplikavusiems

 

Dar viena puiki galimybė bus pasiūloma ir tiems, kurie į darbo pozicijas jau aplikavo anksčiau, tačiau taip ir nebuvo priimti. Dirbtinis intelektas padės iš naujo atrasti senus talentus, tikrindamas bazes, kuriose saugoma potencialių darbuotojų informacija. Šis darbas yra sudėtingas ir labai kruopštus, todėl daugybė darbdavių to daryti nė nesiteikia. Situacija bus daug geresnė, kai šį darbą perims automatizuotos mašinos. Taip darbdaviai nešvaistys laiko, kiekvieną kartą atsilaisvinus darbo vietai, ieškodami ir naršydami po senus gyvenimo aprašymus, galvodami, kad praleido kažką vertingo. Savo gyvenimo aprašymus į įmonę jau seniau siuntę darbuotojai yra puikus variantas, mat jie jau parodė susidomėjimą anksčiau.

 

Nuotolinis darbas

 

Taip pat vis labiau populiarėjanti įdarbinimo sistema yra ir bus nuotolinis darbas. Dirbtinis intelektas padeda sunaikinti geografines sienas ir leidžia žmonėms įsidarbinti kitoje šalyje. Žinoma, tokiame įdarbinimo pobūdyje neapsieinama be pokalbių nuotoliniu būdu, naudojant tam tikras programas. Visgi, naujausios technologijos leidžia nuskaityti žmogaus kūno kalbą, veido išraiškas ir kalbos manierą, kad būtų tiksliai nusakoma, kiek darbuotojas yra nuoširdus, tiesmukas, atsakingas ir pareigingas. Tai padės darbdaviams sužinoti, ar jie tikrai samdo darbui tinkanti profesionalą, kurio realybėje niekada nėra sutikę.

 

Sudėtinga atrasti patikimą darbuotoją su perspektyvomis augti Jūsų įmonėje? Susisiekime - išsiaiškinsime Jūsų lūkesčius ir atrasime Jūsų poreikius atitinkantį personalo atrankos pasiūlymą. Siųskite užklausą el. paštu [email protected] arba pasikalbėkime telefonu +370 659 555 96.

 
Jei manote, kad šis įrašas gali būti įdomus jūsų draugams ar kolegoms, pasidalinkite su jais. Ačiū!
Gaukite personalo specialistų parengtas įžvalgas bei rekomendacijas sėkmingam personalo valdymui

Panašūs straipsniai