Atgal

Kaip išlaisvinti darbuotojų kūrybiškumą?

Patarimai
Kaip išlaisvinti darbuotojų kūrybiškumą?

Kūrybiškumas - vienas iš svarbiausių aspektų, į kuriuos atsižvelgia personalo atrankų specialistai, ieškodami specialistų įvairiose srityse. Kodėl? Atsakymas paprastas: kūrybiškumas vertinamas ne tik kaip minčių ir idėjų raiškos įrankis, bet ir kaip labai vertinga asmeninė žmogaus savybė. Ši savybė pasitarnauja tiek asmeniniame gyvenime, tiek stengiantis efektyviau atlikti įvairias užduotis darbe.

Deja, neretai darbe žmogus jaučiasi susikaustęs, o tai trukdo pasireikšti kūrybiškumui. Griežtai mechaniškas darbas ir nuolatinė įtampa pradeda trukdyti produktyviems darbuotojų rezultatams, o tai netenkina nei darbuotojo, nei jo vadovo. Būnant vadovu – labai svarbu skatinti darbuotojų minčių laisvę – tai didina darbuotojų motyvaciją, padeda rasti kur kas efektyvesnius sprendimus, pagerina įmonės mikroaplinką.

Leiskite darbuotojams atsipalaiduoti
Geriausias sprendimas – sukurti darbuotojų neįpareigojančią erdvę. Tai neturi būti pramogų kupinas laisvalaikio kambarys. Šviežios kavos kvapas bei minkšti krėslai daro stebuklus. Tokios smulkmenos leis darbuotojams jaustis kaip namuose, darbas nepavirs į nuobodžią rutiną. o kava darbo metu leis kurti naujas tradicijas bei generuoti genialiausias idėjas.

Kartu spręskite problemas
Niekada nepalikite darbuotojo vieno kapstytis su problemomis darbe, net jei tai ir atrodo menkniekis. Pykčio protrūkis ant darbuotojo ne tik nepadės išspręsti nesklandumų, bet ir visiškai nemotyvuos stengtis dėl įmonės gerovės. Vietoje to, pasiūlykite kolegoms trumpam susirinkti ir visiems kartu paieškoti geriausio problemos sprendimo. Tokiu būdu skatinsite savo darbuotojų idėjų laisvę ir leisite jiems jaustis reikšminga komandos dalimi.

Pasirūpinkite lanksčiu darbo grafiku
Lankstus darbo laikas nereiškia, jog darbuotojai gali išeiti iš darbo valanda ankščiau. Jeigu nėra svarbių susitikimų ar darbai nėra prioritetiniai – leiskite darbuotojams padirbėti iš namų ar kavinės. Tyrimai rodo, jog darbas namuose ar kitose darbuotojui priimtinose vietose, skatina darbuotojų kūrybingesnius ir geresnius darbo rezultatus.


Įmonių vadovai dažnai net nenutuokia, kokį potencialą turi jų personalas. Jam pasireikšti užtenka nedidelių pastangų – padėkite darbuotojams suprasti, jog organizacijos kultūra neatsiejama nuo kūrybiškumo bei netradicinių sprendimų. Nepamirškite leisti darbuotojams atsipalaiduoti ir stenkitės nestatyti jų į griežtus rėmus. Leiskite eksperimentuoti ir rizikuoti. Greitai pajausite darbuotojų dėkingumą – kūrybiškus, efektyviai veikiančius ir įmonės finansus pildančius darbo rezultatus. 

Jei manote, kad šis įrašas gali būti įdomus jūsų draugams ar kolegoms, pasidalinkite su jais. Ačiū!
Gaukite personalo specialistų parengtas įžvalgas bei rekomendacijas sėkmingam personalo valdymui

Panašūs straipsniai