Atgal

4 priežastys, kodėl kandidatai atsisako Jūsų darbo pasiūlymo

Psichologija
4 priežastys, kodėl kandidatai atsisako Jūsų darbo pasiūlymo


Jeigu Jums nors kartą yra tekę vykdyti personalo atranką ieškant kandidatų darbui Jūsų įmonėje, turbūt žinote, kad procesas yra gana nelengvas ir reikalauja daug laiko sąnaudų. Tačiau kartais, kad ir koks teisingas bei nuoseklus personalo atrankos procesas bebūtų, pasitaiko atvejų, kuomet galutiniame etape kandidatas atsisako Jūsų darbo pasiūlymo. Kokios gali būti šio kandidato elgesio priežastys? 

1.Kandidatas per ilgai laukė
Ko gero viena iš dažniausiai pasitaikančių priežasčių, kuri pakiša koją pradėti bendradarbiauti su nauju kolega yra per ilgas laiko tarpas iki galutinio darbdavio atsakymo ar pasiūlymo pakeitimo. Jeigu norite būti užtikrinti, kad kandidatas, kuris, norite, kad dirbtų Jūsų įmonėje, priimtų Jūsų darbo pasiūlymą - neleiskite jam per ilgai laukti. Ypatingai, jei Jūsų atrankos procesas truko keletą etapų. Per ilgas delsimas tuomet, kai reikia duoti kandidatui galutinį pasiūlymą, padės kandidatui prarasti susidomėjimą Jūsų įmone ir darbo pasiūlymu ir tuo tarpu jis pradės ieškoti naujų darbo pasiūlymų. 

2.Pasiūlyme atsirado nenumatytų sąlygų 
Jei jau kandidatui teikiate galutinį darbo pasiūlymą, turbūt pagrindines detales ir darbo sąlygas aptarėte praėjusiuose darbo pokalbiuose. Būtent todėl, Jūsų galutiniame darbo pasiūlyme kandidatui turi būti aiškiai išdėstytos sąlygos, dėl kurių buvote sutarę iš anksto. Netikėtų siurprizų darbo pasiūlyme kandidatas neturėtų gauti. Kitu atveju per dideli ir svarbūs netikėtumai (pavyzdžiui tokie, kaip darbo laiko pakitimas, atlyginimo dydis) sukels kandidatams atmetimo reakciją ir darbo pasiūlymo jie atsisakys. 

3. Kandidatui svarbiausios pajamos
Vieša paslaptis, kad dažnai daugelis kandidatų į darbo skelbimą atsiliepia ne tik dėl gerų darbo sąlygų, bet ir dėl patrauklaus atlyginimo. Tačiau jeigu siūlant darbo vietą, kurioje atlyginimas ženkliai skiriasi nuo įprastų konkrečiai sričiai atlyginimų - kandidatai bus linkę atmesti darbo pasiūlymą dėl ne konkurencingo atlyginimo. Žinoma, kiekvienam kandidatui atlyginimo pažadas priklauso nuo patirties ir įgūdžių, tad šiuos dalykus būtina aptarti pirmųjų darbo pokalbių metu. 
 
4. Nepardavėte darbo vietos 
Turbūt vienas iš itin svarbių dalykų, dėl ko kandidatas trokšta dirbti vienoje ar kitoje įmonėje - sudarytas teigiamas įspūdis apie įmonę. Tačiau pasitaiko atvejų, kada mes, vadovai, pamirštame parduoti siūlomą darbo vietą kandidatui ir koncentruojamės į kandidato motyvaciją dirbti mūsų bendrovėse. Tačiau pastangos, kurias įdėsite “parduodami” darbo vietą - turėtų atsipirkti. Gali pasitaikyti atvejų, kuomet kandidatas atsisako darbo pasiūlymo todėl, kad mano jog įmonės atmosfera neatrodo tinkama. Tad pokalbių metu nepabijokite pagirti savo įmonės - kandidatams tai labai svarbu. 


Atminkite, kad darbo pasiūlymas kandidatui - reikšmingas įvykis. Jis tikisi, kad dirbti įmonėje bus gera, o darbo sąlygos pateisins visus kandidato lūkesčius. Jei norite, kad kandidatai priimtų Jūsų darbo pasiūlymus - palaikykite su jais kontaktą atrankos metu, pasiūlykite konkurencingą darbo poziciją, sąžiningą atlygį, akcentuokite darbo vietos ir darbo pobūdžio privalumus - taip sudarysite įsimintiną įspūdį kandidatams. 

Ieškote profesionalių kandidatų darbo vietai užpildyti? Susisiekime - žinome, kur rasti profesionalų! 
Skambinkite tel. Nr. 865955596 arba siųskite užklausą el. Paštu [email protected]

Jei manote, kad šis įrašas gali būti įdomus jūsų draugams ar kolegoms, pasidalinkite su jais. Ačiū!
Gaukite personalo specialistų parengtas įžvalgas bei rekomendacijas sėkmingam personalo valdymui

Panašūs straipsniai